skip to Main Content

Изабрани добитници циркуларних ваучера и циркуларних награда

Београд, 8. септембар 2023 – Тринаест најбољих иновација за сарадњу науке и привреде у области циркуларне економије добиће финансијску подршку, у виду „циркуларних ваучера“ у вредности од по 10.000 долара, како би биле примењене у пракси, док ће шест најбољих иновација за интегрисање неформалних сакупљача секундарних сировина у формалне токове управљања отпадом добити финансијску подршку, у виду „циркуларних награда“ такође у вредности од по 10.000 долара.

Ове иновације ће допринети ефикаснијој употреби ресурса и енергије, као и смањењу емисија гасова са ефектом стаклене баште (ГХГ), а изабране су у оквиру Јавних позива, који су расписали Министарство заштите животне средине и Програм Уједињених нација за развој (УНДП), уз подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ).

Изабрана решења дају препоруке за поновну употребу отпада за производњу енергије и израду нових производа, али и препоруке за измене јавних политика.

Листу иницијатива награђених циркуларним ваучерима, али и свих пристиглих предлога, можете погледати ОВДЕ, а листу иницијатива награђених циркуларним наградама – ОВДЕ.

Циркуларни ваучери и награде ће бити додељени у оквиру пројекта „Смањење угљеничног отиска локалних заједница применом принципа циркуларне економије у Републици Србији – Циркуларне заједнице“, који спроводе Министарство заштите животне средине и Програм Уједињених нација за развој (УНДП), уз финансијску подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ).

Последњи чланци

Интернет продавница kutijice.com представљена на Digitalk конференцији

Директор и власник штампарије „Дето“ Миодраг Ристић, заједно са Емилијом Ристић, представио је, на недавно одржаној Digitalk конференцији у Зрењанину своју иновативну интернет продавницу kutijice.com, која је добила подршку Глобалног…

“Студио Београд” Светског форума циркуларне економије

Уз подршку Министарства заштите животне средине, Програм Уједињених нација за развој (UNDP) представио је најбоље иновације из Србије за смањење отпада и његово претварање у нове сировине, на Светском форуму…

Отворен нови јавни позив за иновације науке и привреде у области циркуларне економије

Нови јавни позив за сарадњу науке и привреде у развоју и примени иновативних решења за смањење отпада или претварање отпада у нове сировине отворио је данас Програм Уједињених нација за…

Back To Top