skip to Main Content

Изабрани добитници циркуларних ваучера и циркуларних награда

Београд, 8. септембар 2023 – Тринаест најбољих иновација за сарадњу науке и привреде у области циркуларне економије добиће финансијску подршку, у виду „циркуларних ваучера“ у вредности од по 10.000 долара, како би биле примењене у пракси, док ће шест најбољих иновација за интегрисање неформалних сакупљача секундарних сировина у формалне токове управљања отпадом добити финансијску подршку, у виду „циркуларних награда“ такође у вредности од по 10.000 долара.

Ове иновације ће допринети ефикаснијој употреби ресурса и енергије, као и смањењу емисија гасова са ефектом стаклене баште (ГХГ), а изабране су у оквиру Јавних позива, који су расписали Министарство заштите животне средине и Програм Уједињених нација за развој (УНДП), уз подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ).

Изабрана решења дају препоруке за поновну употребу отпада за производњу енергије и израду нових производа, али и препоруке за измене јавних политика.

Листу иницијатива награђених циркуларним ваучерима, али и свих пристиглих предлога, можете погледати ОВДЕ, а листу иницијатива награђених циркуларним наградама – ОВДЕ.

Циркуларни ваучери и награде ће бити додељени у оквиру пројекта „Смањење угљеничног отиска локалних заједница применом принципа циркуларне економије у Републици Србији – Циркуларне заједнице“, који спроводе Министарство заштите животне средине и Програм Уједињених нација за развој (УНДП), уз финансијску подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ).

Последњи чланци

Подршка идејама за убрзање циркуларне економије: Отворена два јавна позива

Уз финансијску подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ), Министарство заштите животне средине и Програм Уједињених нација за развој (УНДП) објавили су јавне позиве за суфинасирање иновација у области циркуларне економије.…

Back To Top